Dagens gädda, och en kort årskrönika!

Här kommer en kort sammanfattning av fiskeåret 2017 med stort och smått landat! Ett kul fiskeår, passar samtidigt på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2018!  

Då närmar sig nyårsafton med rasande fart, och så även ett nytt fiskeår 2018! Här kommer en kort sammanfattning av fiskeåret som gått fort (en kortare årskrönika), och vissa dagar har vi fått fiska lite extra, medans andra dagar har det nappat som aldrig förr! Det blev en hel del gäddfiske under året, men även mycket abborrefiske. Bästa gäddan vägde 10,8 kg, mycket abborre fick vi vissa fiskedagar, och en fin havsöring landade vi även (körde dock bara en enda öringguidning), två östersjölaxar (topp på 17 kg, körde bara 2 guidningar) etc. Bästa gäddguidningen antalsmässigt gav 64 st gäddor för Aros Hyresmaskiner AB, och en annan dag landade några andra kunder 9 gäddor över 90 cm (4 över metern med tre stora av 27 landade gäddor totalt) etc. Dessutom blev det en grym resa till Söröya/Norge med Normark då vi drog mängder med framförallt stor torsk på dom grymma Stormjiggarna för havsfisket, och själv hade jag turen att landa fina toppar på 24 kg, 25 kg samt 25,5 kg vilket alla tre är nya torsk-p.b för min egen del. Det är sällan jag tävlar i sportfiske, men på Vänern gick EM i trollingfiske nu i oktober, och av 143 anmälda team så kom jag och kompisen Torbjörn Åsen från Jan Comstedt AB på en 6:e placering vilket vi (“Team Humminbird Sweden”) var mycket nöjda med (vi hade dock planerat att vinna)! Gösen fiskade jag ovanligt lite av det här året (toppfisk på ca 5 kg), men nästa år blir det istället mycket mer gösfiske för min del. Jag hade även det trevliga nöjet att få guida Rapalafolket med högsta VD:n mm på gädda (testfiske av superfina nyheter), och det gick riktigt bra! Nyheterna var jättefina/bra, och utan tvekan har jag nu en ny favorit där (tror jag bestämt då den var grym under testfiskedagen), men mer än så får jag inte säga nu! Detta var en kort sammanfattning av året, men snart är det dags för ännu mer fiske redan nu i januari – och då jäklar blir det en himla massa ismete! Bilden ovan är förövrigt från förra vinterns mycket lyckade ismete – välkommen ”ombord”! :-)

Här kommer även en fiskerapport från dagens och årets allra sista fisketur (jag var ute en sväng idag med kajaken)! Det blev ett kort kajakfiske med sikte på gädda även idag, och då vattentempen var nära nollan så var inte förväntningarna höga, men jag slapp det fula ordet fi******ta som man annars får heta om man bommar (se bild ovan)! Dagens faktiskt enda gädda tog en av mina superfavoriter, dvs en Storm RIP Curly Tailjigg som jag fiskade mycket långsamt nära botten! Ingen jättegädda, men en skön avslutning av året blev det med denna fisken nära iskanten! Minns förövrigt ett år när min sista gädda det året vägde dryga 10 kg, och dessutom så drog jag en 10:a till som min första fisk några dagar senare som första fisk det året, nått sånt kommer jag nog aldrig mer få uppleva (detta hände för ca 15 år sedan)! Nu ser jag fram emot mer kul sportfiske som sagt så snart det bara går, och förhoppningsvis hinner jag även med något kajak eller båtfiskepass till före att vintern slår till på allvar!? Jag ser även fram emot isfisket som är på intågande, tveka inte att höra av er då denna metoden ofta överraskar med grov fisk oavsett om vi pratar om gädda, abborre eller gös!? Allt ingår även på ismetet, som tex isdubbar, flytoverall, mat, all fiske-utr etc! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och kanske sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! :-)

Passar även på att tacka alla mina kunder som man haft att göra med under året/åren, alla co-guiderna för ett bra jobb, alla vännerna, alla läsarna/besökarna etc – och givetvis alla sponsorerna som är kanon, ett stort tack till er alla!! Jag passar även på att önska er alla ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR  2018!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som vill ut mer nu i höst/vinter på ett sista båtfiske (tex havsöring eller gädda) så får det bli Quintrexbåten som är smidigare att handskas med så här med frostiga/hala vägar och isiga rampar, men då tar jag max 2 kunder ombord om det skulle bli aktuellt! Flötestrolling efter grov gädda kanske kan vara ett hett tips, och som exempel så guidade jag upp en grym gädda på 13,7 kg för en massa år sedan i början av januari via flötestrolling, men klassiskt spinnfiske efter havsöring funkar också bra så länge det inte blir kallare än nollan (eller max nån minusgrad) då spöringarna annars fryser! Välkommen ombord! :-)

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer