2017 var ett bra år!

Innan 2017 började kunde jag inte ana vad som väntade. Nu finns det många många människor i Sverige som dragit fler och större fiskar än mig detta år men med mina mått mätt kommer nog detta år stå sig som mitt bästa år en tid! Tänkte skriva några rader om detta fantastiska år.

Det började redan på isen i Januari när jag och min vän Martin lyckades få en gädda på 10,2kg och 120cm. Min första gädda över 120cm var ett faktum. Därefter blev det några fina abborrar och gäddor från isen innan det var dags för det fiske jag gillar bäst! Spinnfisket!

Ett av årets första spinnfiskepass efter gädda var något extra. Efter en en riktigt seg dag började det hugga som aldrig för. Jag och min vän Magnus lyckades landa ca 35 kg gädda på 35minuter. Topparna låg på 10,1kg (110cm) för Magnus och 9,1kg (116cm) för mig.

Sedan kom maj månad och jag lyckades äntligen lura min första 10+ på spinn. Efter den dröjde det inte mer än 3 dagar innan spinnplussare nr 2 satt.

När det sedan ringde ett för mig okänt nummer och någon presenterade sig som Stefan Källström från Normark fick jag en liten chock! Normark med alla grymma Rapala Pro Guides som tex Mathias Holgersson, Tommy Blomander , Jörgen Storm, och Mikko mfl, ville ha mig?!?!

Det var en oerhörd ära att få frågan och med inställningen ”det går bara att göra sitt bästa” tackade jag JA! Tack för förtroendet!

Sedan blev det sommar och det var äntligen dags för mig och pappa att åka till fjälls en vecka. En tradition vi hade för många många år sedan. En vecka i tält helt ensamma i ödemarken! Det blev fina rödingar och härliga minnen! Jag tar även med mig att : i fjällvärlden är Vibrax spinnaren kung!

Väl hemma igen fick jag uppleva mitt bästa fiskeminne än så länge. Min största gädda hittills hade slukat min R.I.P Curly Tail och fajten som följde var det bästa jag upplevt på sjön. Trodde aldrig jag skulle få se mitt 16oz Shimano Compre spö buga så! Ren och skär styrka från den mäktigaste fisk jag sett! Gäddan var hela 123cm lång och vägde 12,15kg. Att få lyfta denna gädda ur håven var en känsla jag vill uppleva igen!

Hösten bjöd på några fina gäddor och jag fick ett nytt favorit bete, Storms nyhet Seeker Jerk var en riktig fiskmagnet och den skulle även lura en riktigt fin gädda på 109cm och 9,1kg. Men även R.I.P Curly Tail funkade grymt bra under hösten! Att fiska R.I.P Curly Tail och kunna söka huggvillig fisk på olika djup genom att byta vikt med Muti Depth Screw System (MDSS) var grymt effektivt hela året! Måste även tillägga att Shimano Compre och Shimano Technium spöna jag använt är grymma. Min Shimano Calcutta 301d har spunnit som en dröm hela året! Grymma saker!

2017s fem största spinnfiskade gäddor blev 12,15kg (123cm) , 10,3kg (113cm) , 10,2kg (108cm), 9,1kg (116cm) och 9,1kg (109cm) .

Under hösten hade jag även riktigt bra abborrfiske. Joker Shaden var grym till traditionellt jiggfiske och Makan Minnow funkade utmärkt på dropshot riggen! Det blev flera fina abborrar över 48cm som avslutades med att Shimano Zodias spöt och Shimano Stradic rullen fick jobba ordentligt och ett PB på 1,59kg och 50cm kunde landas.

Sedan kom isen och det började bra med en fin gädda på 8,9kg. Nu hoppas jag vintern 2018 bjuder på ett par kilos abborrar på pimpel och några metergäddor på ismete.

2018 blir ett spännande år och förhoppningsvis dyker det upp några fina fiskar på bloggen!

Med denna krönika vill jag önska alla ett grymt bra 2018!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids