Det röda guldet!

När solen knappt visar sig och termometern har tvåsiffriga minusgrader kan det kännas lite bistert att ge sig iväg ut på fiske, detta gäller dock inte mig för jag vet att belöningen finns där under isen!

Men vad he… tar dom inte för?! Ja ni känner säkert igen frasen, orden kom även från mig denna dag.

Deepern hade visat flera rödingar som cirklade runt mitt Twin Blink blänke med riggad upphängare ovanför.

Cirklande röding.

Bilden visar hur en röding cirklar runt den skarpa linjen som är mitt blänke som hålls helt stilla, om jag inte kört med Deepern hade jag inte ens vetat att den funnits där.

Fördelen är naturligtvis att man kan exprimentera med rörelsemönstret och se hur fisken reagerar, denna dag var den rätta taktiken att hastigt veva upp blänket ett par meter och sedan hålla det stilla och låta blinket göra jobbet.

Belöningen.

Detta trix gav mig denna dag fyra fina julrödingar och även en öring som varsamt returnerades. Beten kan varieras i det oändliga men eftersom jag bara hade tillgång till röd maggot så blev valet enkelt.

Napp!

Här ser ni hur en röding stiger upp mot blänket och bestämmer sig direkt för att hugga!

Skulle jag få bara välja ett blänke till fiske efter röding så hade valet blivit Twin Blink, detta blänke har allt. Om fisken gillar blink aktiverar ni bara klockan som är placerad för att exponera betet på bästa sätt, föredrar ni fiska utan blink monterar ni enkelt bort den utan att behöva knyta om tacklet.

Mer rödingfiske med tips och idéer kommer längre fram, tänkte jag skulle hinna med att fresta storöringen som ärrat min hand innan tomten knackar på.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide