Ett fäll räcker långt!

För en tid sedan var jag och en vän ut på ett ismetepass på ett mindre vatten. Snön låg tjock på isen så förhoppningarna var inte jätte höga.

Vi satte ut och våra föraningar om segt fiske skulle besannas. Vi får inte ett fäll på 3 timmar trots att vi testade olika djup på betesfisken. Till slut beslutar jag mig att flytta ett av spöna och det skulle visa sig ge resultat. Efter en halvtimme fäller det och en stark fisk har slukat betesfisken. Efter några rusningar kan jag landa en gädda strax över metern. Ingen jätte men bland de vackraste gäddor jag landat! Underbart vackra färger!

Det blev enda gäddan den dagen! Nöjd och belåten begav jag mig hemåt!

Igår var det dags igen för ytterligare ett pass. Förutsättningarna var grymma och förväntningarna var höga. 7cm tjärnis nästan helt utan snö. Men vad fel jag hade. Blev två mindre gäddor från gryning till skymning. Men snart är det dags igen och vem vet om det är drömfisken som hugger nästa gång!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids