Gå på djupet med Deeper!

Jakten efter abborre av större modell i oprovade vatten går vidare, men även ett kort försök på röding har hunnits med.

Några jättar till abborrar eller röding för den delen kan jag inte skryta med ännu, naturligtvis sådant man får räkna med när man är på upptäcktsfärd. Istället ska ni få en kort beskrivning av en av de funktioner som finns på min trogna fiskekompis Deeper Pro+, det enkla ekolodet stuvad med finesser!

Att jakten på röding blev kort hade sin naturliga förklaring, isen på 700 möh var helt enkelt för dålig! Snön hade kommit tidigt och lagt sig på nyisen, med denna isolering är det svårt för kylan att göra sitt jobb. På ett begränsat område tog jag mig dock ut på djupare vatten, ingen fisk visade sig i de få hål jag gjorde men däremot kan ni få se hur detaljrikt Deeper är.

I väntan på napp!

Här ser ni mitt rödingblänke som det nedersta strecket, det övre strecket är min lilla upphängare. Verkligen känsligt instrument!

Nästa tur inriktades efter stor abborre, några bjässar var det dock inte tal om denna dag.

Däremot hittade jag huggvilliga småabborrar, som kastade sig över min balanspirk i mellanvattnet.

När ni använder Ice fishing mode finns oxå en zoomfunktion som ni kan variera djupet på.

Här har jag lagt ett smalt fönster mellan 4,3 till 5,4 meter djupt, alltså 1,1m i vidd.

Nu ligger fönstret mellan 2,1 till 4,8m, alltså 2,7m i vidd. Min lilla balanspirk är den lysande punkten i de båda exemplen.

Detta kan ni enkelt variera precis hur ni vill, mycket användbart när man är ute efter pelagiskt jagande fiskar!

Nu finns även ett mycket användbart fodral till telefonen som inte bara skyddar mot väta, det förlänger även batterikapaciteten väsentligt!

Fodralet har en isolering som reflekterar värmen från telefonen, finns oxå plats för en Powerbank om ni vill vara riktigt säkra i kylan.

Detta var bara lite info om vad Deeper kan, om ni inte äger en Deeper så kan ni ändå titta närmare på alla funktioner. Ladda ned gratisappen och kör en simulering, nu är det fritt fram att exprimentera och prova sig fram.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide