Kallt men kul kajakfiske!

Häromdagen var jag ute med min Hobie Pro Angler 12 fiskekajak på ett sista fiske före nyår, och ok gick det med tanke på iskallt vatten…

Häromdagen körde jag ett sista fiske för det här året (troligen sista fisket), och okey gick det trots en kort fiskedag! Vattnet var runt 1,5 grader så det gällde att inte bada då detta kan innebära stor fara! Nu har jag dock en bra torrdräkt (Rapala Life Wear) med en flytväst ovanpå denna, samt annan säkerhetsutrustning (VHF, PLB & en Strobe) så det är inte nån större fara om man badar men helst inget bad alls! Jag slapp även bada och kunde konstatera att det knappt fanns någon fisk alls i området (varken betesfisk eller gädda via Humminbird ekolodet), men runt en fläck lyckades jag hitta tre gäddor varav två tog på min RIP Curly Tailjigg (den gula med svarat ränder) samt en gädda tog min mört som jag även hade ute på släp! Ingen drömfiske, men riktigt kul att komma ut ändå på sjön då vindarna var klart bättre än väntat! Nu ser jag fram emot mer fiske så snart det bara går, och förhoppningsvis hinner jag även med några kajak eller båtfiskepass till före vintern slår till på allvar!? Jag ser även fram emot isfisket som är på intågande, tveka inte att höra av er då denna metoden ofta överraskar med grov fisk oavsett om vi pratar om gädda, abborre eller gös!? Allt ingår även på ismetet, som tex isdubbar, flytoverall, mat, all fiske-utr etc! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och kanske sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! :-)

Passar även på att tacka alla mina kunder som man haft att göra med under året/åren, alla co-guiderna för ett bra jobb, alla vännerna, alla läsarna/besökarna – och givetvis alla sponsorerna som är kanon, ett stort tack alla!! Passar också på att önska er alla ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR  2018!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som vill ut mer nu i höst/vinter på ett sista båtfiske (tex havsöring eller gädda) så får det bli Quintrexbåten som är klart smidigare att handskas med så här med frostiga/hala vägar och isiga rampar, men då tar jag max 2 kunder ombord om det skulle bli aktuellt! Flötestrolling efter grov gädda kanske kan vara ett hett tips, och som exempel så guidade jag upp en grym gädda på 13,7 kg för en massa år sedan i början av januari via flötestrolling, men klassiskt spinnfiske efter havsöring funkar också bra så länge det inte blir kallare än nollan (eller nån minusgrad) då spöringarna annars fryser! Välkommen ombord! :-)

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer