Storm RIP Curly Tail räddade fiskedagen!

Nyligen var jag ute med min bror på ett kul spinnfiske, och bra gick det med tanke på det iskalla vattnet! Det låg is på första platsen, så det fick bli plan B istället!

Nyligen blev det ett sista spinnfiske för den här hösten med min bror Peter, och okey gick det med tanke på det iskalla vattnet! Vi hade egentligen planerat att fiska i ett helt annat fiskevatten som jag trodde mycket på, men isläget vid rampen satte stop för dom planerna! Vi tvingades att byta fiskevatten helt nu vilket vi även tappade en massa dyrbar fisketid på, men tillslut kunde vi köra igång spinnfisket några timmar sena! Gäddfiske på senhösten är lite speciellt, och ofta måste man fiska långsamt då dom köldstela gäddorna behöver tid, och sen kan man som nu tvingas att ändra taktik. Vi blandade lite vad beträffar fiskedjupet, men generellt fiskade vi lite djupare än vad vi brukar göra, och där hittade vi nu även en del fisk! Bästa platsen var mycket lovande, och det ska bli mycket intressant att ismeta där då jag tror att platsen har potential både vad gäller gädda men även gös! Det blev inte så många napp, men vi båda fick såklart gädda då vi körde hårt. Dessutom tappade vi fisk som högg ”slarvigt” i det kalla vattnet! Beten som gav fisk var faktiskt endast Storms största RIP Curly Tail i färgen FP (typ Fire Tiger), inget annat dög för gäddorna den här fiskedagen då samtliga gäddor högg på just detta betet i den färgen! Vi märkte också att en lätt blyad jigg (i förhållande till djupet) som vevades långsamt gav flest hugg! Nu ser jag fram emot isfisket som är på intågande, tveka inte att höra av er då denna metoden ofta överraskar med grov fisk oavsett om vi pratar om gädda, abborre eller gös!? Allt ingår även på ismetet, som tex isdubbar, flytoverall, mat, all fiske-utr etc! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och kanske sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! :-)

*** GOD JUL & GOTT NYTT FISKEÅR!!! ***

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som inte löst julklapparna ännu så har jag ett presentkort som jag kan maila över, hör av er med en mejladress så löser jag detta så snart jag kan!?

Ps. För er som vill ge bort en riktig julklapp (ett paket), så kommer här några heta tips beroende på budget!? Dvs några grejer som jag själv nyligen fixat eller nyttjar ibland/ofta: Shimano Tranx 301 HG (en fantastisk skön multirulle, den bästa), RCD Roll Ruller (smidigt/trevligt måttband), Rapala Shadow Rap Shad 09 (grym wobbler till abborre/öring etc), Sufix 832 Braid (stark & bra flätlina), Storm Skruv System RIP (grymt smidigt viktsystem till större jiggar), Shimano Antares Bx Braid Boat (bästa havsfiskespöt, jag älskar det), VMC Spark Point trekrok (sylvassa trekrokar), RIP Rigger 5″ (bra plastskallar att fästa jiggar med! Jag ligger förövrigt bakom denna skallen) So Run Joker Vert (göskungen Tommy Blomanders favorit), Rapala våg (finns många fina och bra varianter), Rapala 4w9 (balanspirk till isfisket som kommer nu), Rapala Super Shad Rap (en av mina gäddfavoriter)….. som några fina exempel på några trevliga julklappar! Kolla in Normarks hemsida eller web-katalogen för mer info och många fler coola bra trevliga fiskegrejer & julklappar: https://issuu.com/normarkscandinaviaab/docs/normark_fiske_2017?e=16896817/45180695

Ps. För er som vill ut mer nu i höst på ett sista båtfiske (tex havsöring eller gädda) så får det bli Quintrexbåten som är klart smidigare att handskas med så här med frostiga/hala vägar och isiga rampar, men då tar jag också max 2 kunder ombord om detta skulle bli aktuellt!? Det ser dock ut att bli plusgrader framöver igen, så varmt välkomna ombord! Flötestrolling efter grov gädda kanske kan vara ett hett tips, och som exempel så guidade jag upp en grym gädda på 13,7 kg för en massa år sedan i början av januari via flötestrolling, men klassiskt spinnfiske efter havsöring funkar länge till såvida det inte blir kallare än nån minusgrad grad i luften då spöringarna annars fryser! Välkommen ombord! :-)

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer