Julröding!

Permissonsedeln undertecknad, bra is och rödingen på hugget. Finns bara en sak att göra, ut på isen så fort det går!

Öringfisket får vänta då jag inte får tag i rätta betet ännu, kräsen som jag är. Det fick bli rödingfiske igen, och bra gick det!

Denna gång var fisket dock annorlunda, dom verkade intresserad av blinket men skyggade för blänket. Inte heller trixet att veva upp en bit hjälpte, nej nu ville dom inte stiga någon längre bit upp i vattnet.

Lösningen blev att bara köra med en Artic light blinkpirk, en tafs på ca:20 cm och en upphängarfluga 30cm ovanför blinket. Denna tackling gav mig full pott på röding denna dag, men oxå några andra arter.

En öring på väg.

En sik tog på upphängaren. Tänkte visa er lite coola bilder från Deepern hur det kan se ut där nere.

Från vänster ser ni hur en röding dyker upp, den är oxå intresserad och följer pirken vid lockrycken. Den här simmade vidare utan att nappa!

Här följer en röding betet, tröttnar ur efter en stund och simmar nedåt. Genom att sänka pirken får jag den intresserad igen och till slut har den huggit och följer med upp.

Här dycker en röding upp efter ett lockryck, en kort stund efteråt ytterliggare en! Båda cirklar runt betet och till slut bestämmer sig en för att ta, man kan även se hur den andra följer med en bit upp och sedan ger sig iväg.

Den här valde jag för att ni ska kunna se hur detaljerat blinklodet kan vara. Den översta punkten är upphängaren, följt av blinkpirken. Sedan kroken med fyra maggots och längst ner rödingen, verkligen detaljrikt.

Nej, nu kommer tomten snart. Syns!

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide