Årets första fisk, fin pelagisk gös!

Igår körde jag pelagiskt ”prickskytte” på gös då vädret var ”fint” (från Hobiekajaken)! Iskallt vatten stoppade inte fiskesuget, och det även blev en fin gös landad! 

Igår körde jag ett solofiske på gös då vindarna var gynnsamma och vädret helt okey så här i början av januari! Två grader i luften och dryga en grad i vattnet är väll inte helt optimalt för gösfiske, men när allt stämmer så nappar dom ändå (dom måste ju äta)! De senaste dagarnas plusgrader, regn och sedan blåst på det blev för mycket för nyisen, så det dök upp en lucka för kajakfiske igen vilket jag såklart utnyttjade. Senare i veckan hotar dom med mer minusgrader igen så det gäller att passa på nu då dagens fiske troligen var det sista från kajaken innan vintern nu (förhoppningsvis) slår till! Faktum är att jag även körde ett havsöringspass dagen före från kajaken då också, men tyvärr tappade jag bara en havsöring som jag såg rulla i ytan (och hade två hugg), så dagens fina gös blev även årets första fisk! Hur som helst så körde jag pelagiskt prickskytte på gös den här dagen från min Hobie Pro Angler 12 laddad med en Humminbird Onix 8 SI vilket är en grym maskin att söka fisken med. SI står för Side Image, och är en funktion som söker åt sidorna också! Spö och rule bestod av en Shimano Speedmaster AX Jigging/Jerk laddad med en Shimano Caenan 101 rulle. Jiggen som gösen tog var en Storm Joker Vert 9″ som var några cm avkapad framtill. Riktigt kul att man lyckas då förutsättningarna inte var dom bästa, dessutom så missade jag även ett bra hugg och hade några intresserade gösar framme vid jiggen kunde jag se! Nu ser jag fram emot isfisket som är på intågande, tveka inte att höra av er då denna metoden ofta överraskar med grov fisk oavsett om vi pratar om gädda, abborre eller gös!? Allt ingår även på ismetet, som tex isdubbar, flytoverall, mat, all fiske-utr etc! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och kanske sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! God fortsättning förresten, och ”skitfiske” på er!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer