Bra start på 2018! Dryga 3kg Öring på pimpel!

Vill börja med att önska alla ett gott nytt år!

Årets första dag bjöd på en kort tur där fisket riktades på Öring. Jag har tidigare under vintern testat lite olika metoder på att pimpla abborre och öring med sommarens heta Jigg Storm 360GT. Speciellt där det är lite strömt under isen verkar den helt outstanding tack vare sin förhållandevis låga vikt. Till stora balanspirkar och jiggar brukar man använda grov nylon minst 0,40 för att få en långsammare gång. Fördelen med lätt bete är att man kan gå ner rejält i tafsstorlek och ändå ha lugn gång på jiggen. Jag har själv knutit fast en liten stinger av en enkelkrok, sufix 0.30 fluorocarbon och fäster detta med en O-ring enligt bild. Att fästa en 3krok i paddeln eller långt bak på kroppen tycker jag förstör denna jiggs fina egenskaper. Där jag satsade fisket detta pass är det väldigt lite abborre, men öring och harr patrullerar detta stråk. Bottendjupet för dagen blev mellan 6-11m.

Jag började med att borra 4st 200mm hål med ca 50m mellanrum för att ge varje hål ungefär 15-20 minuters fisketid. Det känns helt klart bättre att släppa ner i ett hål där man inte sekunderna innan ruskat med borren.

2 första hålen syntes inte ett liv men i 3e tog det inte mer än ett par minuter innan jag tappade kontakten med jiggen i ett nedsläpp och ekolodsbilden visade precis ingenting. Jag vevar upp och när tyngden infinner sig så behövs inget mothugg…för fisken är redan i full fart åt andra hållet. Jag gissar att öringen kommit snabbt och mött jiggen på väg uppåt och där med hamnat utanför ekolodskonen. Jag har nämligen Deeperbollen i ett hål nedströms och pimplar själv i ett hål ovanför för att kunna ha ekot av jiggen så mkt i ”fönstret” som möjligt.

Jag tror länge att detta ska bli personbästa på ”pimpelfiske” då öringen kämpar i närmare 10minuter. Ett säkert grepp i gälbågen gör att jag kan lyfta en 64cm lång 3,18kg tung öringhane mot kameran. Vilken lycka! Vilken fight! Lite kort med hg för ett pb men näst största på pimpel någonsin på årets första dag! Några fler hugg blir det inte men väl värd skotertur ändå. Ha det gott och glöm inte isdubbar när ni är på strömsatta områden!

Lägg märke till hur långsamt jiggen sjunker(på skärmdumparna från min telefon kopplad via wi-fi till Deeper ekolodet)

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson