Härligt på Hökensås

Fick en ledig dag och for iväg med Bengt upp till Hökensås för att fiska regnbåge. Isen var bra och hade några centimeters nysnö på sig. Fisket är ganska enkelt och vi använder oss av små isfiskespön riggade med en Shimano Sahara 500. Betet jag haft mest framgång med är loppor från Jemtlands Fiskeverkstad. Helst i vit och rosa kulör, givetvis agnade med en liten bit räka. Första hugget blev dubbelhugg och två spön stod i djup bugning på isen. Bengt drillar vant upp en båge på styva kilot. Själv får jag kämpa på längre för fisken vägrar ge upp. Det fräser gott i rullen när lina löper ut. Till slut tröttnar fisken och min första båge ligger på isen, den väger styva 1,5kg. Fisket är stabilt hela dagen och vi landar fler talet vackra fiskar mellan 1-1,5kg. Solen tittar fram samtidigt som lite snö dalar ner, vilken isfiskedag det blev.

Bengt med rejält spöböj.

Morgonens dubbelhugg.

Oemotståndliga loppor från Jemtland.

Comments

Kommentarer