Mys, tända ljus och VMC:s duolock

Jag skulle ljuga om jag sa jag var nöjd med förutsättningarna för isfisket just nu. Snön har vräkt ner senaste veckan och följdes av minusgrader neråt -25 grader.

För att söka lite tröst i tillvaron satte jag mig och gjorde några tafsar inför kommande bataljer när isen släppt! Inte ofta jag frågar vart värmeljusen är här hemma, men det händer när när jag ”bränner” tafsar. Vilken romantiker man är…haha. Men nu lyser ljusen på bordet!

Tafsar är något jag är noggrann med. Lekande och beteslås skall hålla när drömfisken väl sitter där. Jag använder lekande och Duolock från VMC. Till gäddfisket använder jag storlek 4. Starka och smidiga beteslås! Ett extra plus är att dessa beteslås går att få direkt igenom offsetkroken och jiggskallar (utan att man behöver fästa en fjäderring) vilket beteslås jag använt förut inte gjort.

Nu ser jag verkligen framemot att dänga ut en Seeker Jerk och ta hem den sakta i det kalla vårvattnet! Får rysningar!

Men först blir det lite mer isfiske när vädret är på min sida!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids