Skymnings hugget!

Abborrfisket har börjat lossna. För några dagar sedan hade jag ett par timmar över en eftermiddag. Solen lyste äntligen och lyste upp vinterlandskapet på bästa sätt.

Väl ute på isen dröjde det inte länge innan första fisken högg. Ingen jätte men dom verkade vara på hugget. Första kvarten lyckades jag lura en handfull abborrar mellan 1-2hg. Verkade som det var dessa som patrullerade platån denna dag!

Borrade upp några hål på kanten till djupare vatten med förhoppning om att dom större stod där denna dag.

När jag kommer ut på ca 8 meter ser jag äntligen ett bättre eko på skärmen. Den stiger mot min Rapala balanspirk och den hugger…..bommar….den stiger igen….bommar… den stiger igen och denna gången sitter den. Lyckas landa den och mäter den till 40cm innan den får simma hem igen. Det utdragbara Rapala måttbandet är fantastiskt smidigt även vid isfiske.

Hittar inte på några fler abborrar! Men får uppleva årets hittills finaste solnedgång! Himlen färgas i orange och dom sista solstrålarna bländar mig när jag lämnar sjön. Ibland behöver man inte lura dom största fiskarna utan man måste njuta av allt runt omkring!

Ut och njut!

Skitfiske!!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids