Fina metergäddor i Finland via ismete!

Tidigare i vinter åkte jag till Finland för att filma lite ismete med Rapala, och bra gick det! Vi hade endast lite fisketid, men vi landade fyra gäddor över 90 cm (bilder kommer)!

Nyligen flög jag till Finland för att filma lite ismete, och bra gick det! Vi var tre herrar som körde ismete (så som vi själva brukar ismeta gäddan privat hemmavid). Det var en gubbe från Finland, en från Norge och så jag från Sverige. Förhållandena var ganska tuffa med mycket snö och tjock is, men vi alla tre fiskegubbar lyckades i varje fall landa bl.a. minst en varsin större gädda  som vi fick med på film då vi nu var ute på isen! Första dagen körde vi i den finska skärgården, men det visade sig vara ganska trögt på den platsen som vi hade valt, men en gädda på närmare 7,5-8 kg fick vi i varje fall. Dagen efter valde vi en mycket grund och cool insjö istället där vi hade mer is än vatten faktiskt (!), men på ca 30 cm fiskevatten (och  ca 60 cm is) så fick vi en drös gäddor varav dom längsta var över metern. Vi kan tyvärr i skrivande stund inte släppa på mer bilder nu då det är ett filmprojekt på gång, men riktigt fina gäddor fick vi i varje fall! Jag kan också avslöja att det kommer en grymt trevlig nyhet till nästa vinter som jag verkligen älskade för mitt framtida isfiske hemmavid, och som jag ska byta till så snart jag kan – men mer kan jag nog inte avslöja nu! Dom längsta gäddorna var 90, 95, 103 och 103 cm, (varav dom två längsta gäddorna var från olika fiskevatten)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag vill passa på att varna för mycket ojämna isar nu, på vissa håll är dom faktiskt riktigt bra, medans på andra håll är dom rent livsfarliga… så var försiktiga!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer