Slaget om Untorp!

Den årliga traditionen under påsk infann sig, en batalj som avgör vem som blir Untorpsmästare i pimpelfiske. Här är jag förpassad till coach med uppdraget att ge alla som vill råd och stöd. Ett minst sagt varierande jobb!

Innertakshöjd på snöplogkanterna.

Jo ni ser rätt, detta är höjden på snöplogkanterna på våra skogsbilvägar! Att redan nu börja drömma om öppna vatten är bortkastad tid.

Det märktes vid startplatsen att det var 40-års jubileum, många deltagare hade dykt upp och framförallt många i barnklassen vilket är mycket glädjande.

Redan innan start minskas mitt förråd av tafsar, länkar och krokar. Linor som är formade som gamla telefonsladdar och krokar för Tunafiske är ingen ovanlig syn bland utrustningarna, och det är här min utmaning ligger!

Här finns deltagare som knappt haft ett napp på flera år, att se och höra lyckan när dom väl får upp en abborre oavsett storlek är en härlig upplevelse.

Koncentration är viktigt vid pimpelfiske.

Fisket då? Med isar som är över metern tjocka och obefintligt ljus går abborren på sparlåga, då är tafsfiske en mycket bra metod.

Välj en pirk med yvig gång för att locka trög abborre som står en bit ut från ljuskäglan, under fungerar en vanlig enkelkrok bra i strl: 12-16. Finns naturligtvis en uppsjö med varianter på tafskrokar men det lämnar jag fritt till att prova sig fram.

Som tafslina har jag kört Sufix Super 21FC 0,14-0,16 mm ett par år nu och är mycket nöjd, en längd på 10-20 cm är lagom.

Coaching.

Naturligtvis står en del pristige på spel under arrangemanget, och den stora frågan internt var vem som lyckades bäst i Team Storm denna dag.

Lycka!

Min yngsta son fiskade fantastiskt bra denna dag och visade imponerande takter, det till mors stora frustation i matchen naturligtvis.

Nu hade även hon fullt upp periodvis och visade mästartakter, vilket skulle visa sig i resultatet.

Att titulera sig som totalsegrare på sjön när man tävlar i barnklassen är en bragd i sig, men nu blev mamma knappast lottlös heller med en meriterande andraplats i vuxenklassen. Jag kan väl erkänna att coachen var mäkta imponerad.

Nu går vi in i slutdelen på säsongen enligt programmet men tittar man på statusen på isarna så kör vi nog på en bit in i maj! Naturligtvis ska jag även lägga något pass på öring oxå så håll ögonen öppna.

Syns!

 

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide