Stora regnbågar från isen

Tidigare i vinter åkte jag med en kompis till deras klubbsjö som gäst, och bra gick det! Vi körde en mix av pimpelfiske och ismete med räka, och bra gick det!

Nyligen var jag ute med en kompis på regnbågsfiske från isen som gäst då de hade en klubbfiskedag på isen! Det är mycket sällan jag fiskar regnbåge, men faktum är att jag körde även ett pass förra året med då fluga i ett annat fiskevatten. Hur som helst så blev det ett halvdagspass med kompisen Eric Gencer, och totalt landade vi 4-5 regnbågar och med ett nytt p.b på 4,4 kg för min egen del. Dessutom felkrokade jag en mycket större regnbåge via ismete (en räka som bara hängde i hålet agnad på en liten enkelkrok) som såklart inte räknas. Förutom min största regnbåge så landades det även en annan ”båge” på hela 7,5 kg, men det var ett annat gäng som fiskade intill oss (den största regnbågen som jag någonsin har sett)! Vi körde med Shimanorullar laddade med Sufixlina, och kroken från VMC var en kraftigare karpkrok och Sufix flourcarbonlina på det! Även blänket kom från Normark, som jag hade tacklat med en längre tafs med enkelkrok, se bild. Mer fiskerapporter är på gång, återkommer snart! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och kanske sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår såklart som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag vill passa på att varna för mycket ojämna isar nu, på vissa håll är dom riktigt bra, medans på andra håll är dom rent livsfarliga… så var försiktiga!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer