Åska & röding

Helgen har spenderats på Vättern. Dåliga vindprognoser blandat med åska var inte optimala förhållanden men hemma i soffan blir det sällan en massa fisk. De senaste blåsvädren har blandat om vattnet en del och man får leta efter platser med låga vattentemperaturer. Utanför Hjo har jag hitta flera fläckar med rätt temp. Fisket i sig är väldigt huggperiodsbaserat. Morgon och kväll är som vanligt hetast. Åskan har tendens att trigga igång röding rejält. Det är dock högst otrevligt att ligga mitt ute på Vättern när åskan drar in. Men det kan löna sig att ha is i magen.

En åskfront på G.

En front som passerat inom behörigt avstånd.

Röding som högg precis innan åskan var på G. Detta är en stabil pjäs på 76cm och 3,8kg.

Nu är tiden inne för de stora.

/Ove

Comments

Kommentarer