Ta abborren med STORM!

Färden gick norrut igen, var bara tvungen att återvända till sjön som gav mig och min äldste son sådant härligt fiske vid premiärturen.

Hösten närmar sig.

Nu var det däremot helt andra förhållanden som gällde, +8C° och nordanvind skapade helt andra förutsättningar. Visst nappade det på de ytor som var bra senast, men nu var det mindre storlek på abborrarna. Shadow Rap fungerade oxå bra denna gång men längre spinnstopp krävdes för att locka till hugg.

Ny taktik krävdes, letade på ett område ute på 6-7 meter med lite större stenstrukturer. Här borde det stå större fisk var i alla fall idén jag hade, men nu behövde jag ett bete som gick lite djupare. Valet föll på Storm Smash Shad och Storm Arashi Rattling Deep, båda har rasselkammare och dyker snabbt ner på 2-5,5 m beroende längden på betet. Och nu hände det grejor!

Vi hade ett riktigt bra fiske periodvis och det lilla betet triggade oxå ett flertal granna gäddor till hugg, det gjorde att vi gick upp på 0,50 mm Sufix Super 21 FC till tafs.

Och visst gav även denna tur några fina ”plussare” som jag blivit bortskämd med denna säsong. Prova gärna att gå ner i betestorlek och fiska djupare nu när temperaturen sjunker, de större abborrarna jagar gärna i djupkanter eller vid större stenstrukturer där även betesfisk gömmer sig. Hittar man ett givande område så fiska av det noggrannt, och variera gärna färger då det kan göra stor skillnad.

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide