Fiskeguide Micke Puhakka

20 år som fiskeguide med Normarks produkter

Fiskeguide Micke Puhakka, 20 år som fiskeguide

Nu har det gått över 20 år som fiskeguide sedan då jag startade min fiskeguideverksamhet. Jag har haft allt från forna statsministern till kända mc-klubbar ombord – och alltid haft kul!

 Fiskeguide Micke Puhakka | 20 år som fiskeguideFiskeguide Micke Puhakka | 20 år som fiskeguideFiskeguide Micke Puhakka | 20 år som fiskeguideFiskeguide Micke Puhakka | 20 år som fiskeguide

20 år som fiskeguide med Normarks produkter


Nu i Oktober är det 20 år sedan då jag startade min fiskeguideverksamhet
 (den 14 oktober), och jäkligt kul har jag haft genom åren. Jag har under 20 år som fiskeguide haft allt från den forna statsministern Göran Persson, Tomas Ledin, Niclas Strömstedt och en himla massa andra mer eller mindre kända människor ombord på fiskeguidningar vilket varit kul. Många kända idrottsmän hockey, fotboll, golfproffs, kända professorer, ingenjörer har passerat båten genom åren. Sen även många turister, privatpersoner och företagare som bokat fisket. Jag har sett det mesta, och vill nog påstå att det inte är många dagar som man önskat att man hellre kunnat stanna hemma.  Som en dag när det blåser och regnar hårt samtidigt som fisket varit dåligt.

Fantastiskt fiske!

Många gånger har fisket varit fantastiskt bra fiske för mina kunder med många nya stora personbästa till mina kunder. Sådana dagar är det extra kul när man knäcker koden och lyckas bra ändå. Det har verkligen varit en tillfredsställelse att se kunderna få stora fina fiskar landade i min båt. Några av mina kunder har faktiskt fått större fiskar än vad jag personligen själv har fått i min egen båt. Speciella tillfällen som jag minns som mina kunder fått stora fiskar är en lax på 17 kg, öring på 7,2 kg och en asp på 6,4 kg.

Skitgöra – men nån måste göra det. Självklart inte!

Jag brukar skoja och säga att ”det är ett skitgöra – men nån måste göra det” så är det såklart inte.
En sak som dom flesta inte inser är att det är galet låååånga dagar på en vanlig fiskeguidning, både förberedelser vad beträffar mat, utrustning, båten etc.

Sen ska man ta hand om allt efter fisket också – men det ingår såklart i mitt jobb. Jag ser fram emot många år till som sportfiskeguide. I skrivande stund ser jag fram emot nästa fiskedag om faktiskt är redan imorgon på torsdag då jag har 16 kunder inbokade. Då jag även har hyrt in tre guider som ska hjälpa mig då. På fredag har jag ett likadant kundevent även men då på en helt annan plats med andra gäster.

Jag har nästan bara positiva erfarenheter från mina 20 år som fiskeguide. En annan positiv och kul sak är att jag fått många nya vänner runt fisket och faktiskt även från mina kunder/guidningar som jag nuförtiden inte ser som kunder längre – utan som goda vänner.

Fiskedagar som jag minns.

Fiskedagar som jag minns lite extra bra efter 20 år som fiskeguide. Ett speciellt tillfälle är när jag hade en kund (även jag fiskade den dagen) och vi landade hela 82 st gäddor samma fiskedag. Eller den gången när vi fick 97 st gösar, 15 gäddor och dryga 20 abborrar landade under en dag En annat då tillfälle vi landade åtta st stora vandringslaxar trolling ute på havet utanför Understens fyr. Vi tappade även 3 st stora laxar den här fiskedagen.

Tack alla!

Jag vill samtidigt nu passa på att tacka efter 20 år som fiskeguide alla mina kunder som jag haft att göra med genom åren. Alla fiskeguiderna som hjälpt mig på mina storguidningar ofta med fler båtar inblandade samt för uppdragen av er också såklart. Tack till alla följare på sociala medier, alla samarbetspartners tex Sumpans Fiske etc. Tack alla journalister som skrivit artiklar eller filmat för Youtube eller för TV (3 ggr på  TV + repriserna har det blivit).

Alla mina vänner som hjälpt mig med tips ibland som varit guld värt. Sist men inte minst vill jag såklart också tacka alla mina SPONSORER. Ni har betytt väldigt mycket för mig då ni hjälpt mig med tex era specialpriser på produkter/utrustningar, båtar, motorer etc samt alla låneprodukter som har varit, och såklart ÄR guld värt för mig som sportfiskeguide.
TACK ALLA!!

Stolt!

Jag kan också stoltsera att jag är de enda Rapala Proguiden som har varit med från första fiskedagen. Jag har dock kört Normarks produkter i första hand redan från när jag började att guida för 20 år sedan.  Jag är även Sveriges första Comstedt Humminbird/MinnKota-proguide sedan 2009 vilket jag är stolt och mycket glad över.

Att köra Suzukimotor från KGK Motor på båtarna har även det varit en självklarhet för min egen del. Jag vill ha pålitliga och bra motorer på båtarna när jag är ute på sjön eller havet med mina kunder – tack för all hjälp mina vänner.

Varmt välkomna.

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna. Boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu. Kom som ni är, allt ingår som vanligt.
Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Det har varit ganska mycket fiske den sista tiden för min del, så det kommer en del fiskerapporter snart.

För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa bilder, oftast bättre fiskar och annat kul.
Länk: www.instagram.com/fishguide.se/ Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs.

Comments

Kommentarer