Jag ger mig inte!

Som rubriken säger jagar jag på efter abborrar av modell större, denna gång talade det mesta för att det skulle bli svårt. Men med patenterad envishet går det att bevisa motsatsen!

Provbetena från Rapala gav otrolig mersmak vid första försöket och fick naturligtvis chansen igen, men med lätt duggregn och molnen nästan på huvudet visste jag att det skulle bli svårt. En tidig 39:a lättade dock upp humöret tillfälligt men sedan blev det stopp, olika beten prövades men inget stack ut förrutom att en rejäl gädda svalde en Storm Smash Shad och bjöd på brutal fajt.

Även stora gäddor väljer små beten ibland!

Men när flera timmar passerat och jag egentligen bara irrade omkring small det dock till på ett av provbetena!

47 cm

Genast steg humöret, var ju ändå en uppgradering på listan med en centimeter. Det visade sig dock att den var ensam på platsen så det var bara att leta på, såg dock efter ett tag många ekon på lodet så blev tvungen att plocka fram jiggarna.

Hade under en stund ett mycket roligt fiske efter abborrar på 1-3hg, alltid roligt när det nappar. Gillar verkligen att köra VMC 7119 SH Spinshot ovanför jiggen, och där väljer jag So-Run Makan Minnow 7,5 cm. Nu avbröt jag detta fiske snabbt då det var de större jag jagade och ett bete som gällde.

De senaste turerna har jag fått de största exemplaren sent på eftermiddagen när mörkret börjat smyga sig på, och visst blev det så även nu. Hade hakat på en Storm Arashi Deep som givit flera stora vid tidigare turer när hugget kom.

48 cm

En mycket grann abborre på 48 cm bröt ytan och ökade på listan med ytterligare en centimeter. Ett nöjt leende var nog det som präglade mitt ansikte när jag bröt upp för dagen

Tror att det i dagsläget registrerats över 700 abborrar i TheBig 5, märkligt nog ingen över drömgränsen 50 cm än så länge. Men en sak vet jag med säkerhet, att hon finns där. Hur? Jo, hon hälsade på en kort stund bredvid båten, men valde att återvända ner i djupet…drömfisken!

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide