Seger på Noratouren!

Idag var det sista deltävlingen på Noratouren på sjön Hjälmaren. Jag och Andreas Jakobsson fiskade ihop. Det är fyra deltävlingar i Touren dom tre bästa räknas totalt. Vi mäter fiskarna vi fångar på en måttplanka och tar kort, sen returnerar vi fisken. Den som får längst i cm vinner. Trögt fiske räknade dom flesta med idag. Så vi bestämde oss för att nöta efter gös på en djupkant. Första fisken tog en Rapala Scatter Husky 13 cm i färg FFCH även kallad citronen. Åtta meter ner på djupriggen, en riktigt fin gös på 83 cm som var klotrund. Nästa gös tog en Rapala Shadow Rap 16 cm nio meter ner på riggen. När det var 30 min kvar av tävlingen sa jag till Andreas att vi måste försöka nöta upp en till, det gör nog många placeringar idag. När det var fem minuter kvar böjde sig ett av ytspöna en godkänd gös hade tagit en Scatter Husky 13 cm som var viktad med 60 grams sänke 10 meter före. Den fisken gjorde att vi vann tredje raka deltävlingen. Vi vann även Noratouren totalt. Fiskehälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer