Siljans silver!

Att Siljan producerar gäddor av ordentlig kaliber vet nog många, men även sportfisket efter Siljansöringen har varit givande de senaste åren.

Siljan är Sveriges sjätte största sjö.

En stor anledning till detta kan härledas till en mer lyckad odling och utsättningsstrategi av öring som kompensation för vattenkraftsutbyggnaden, samt en flerårig satsning på utplantering av simfärdiga yngel i tillrinnande vattendrag.

Än så länge är det inte fiskar av rekordstorlek som fångas, men konditionen på fisken vittnar om god tillväxt.

Så jag och min yngsta son valde att avsluta båtsäsongen här hemma med att fresta sjöns silver, och natuligtvis följdes de numera traditionella familjereglerna vid fisket! Man kan få leta lite efter de tätare stimmen av siklöja som är öringen favoritföda i sjön, men när vi letade oss ut på 35-50 meter dök de karakteristiska ”bollarna” upp på lodet. Och visst nappade det!

Sebbans första fångade Siljansöring!

Och det blev verkligen ett lyckat försök denna tripp när vi kom igång efter en lite trevande start, fem vackra öringar gav en spännande fajt denna dag. Behöver väl knappast nämna att grabben segrade med 3-2 och hade naturligtvis oxå den största. Sådant glömmer man inte när man blir äldre!

Öringgodis!

De beten som verkligen fungerade denna dag var BX Minnow i färgen TB samt Shadow Rap Shad Deep BGH, dessa två fångade samtliga öringar. Som parantes fick jag även info att en 12+ gädda togs på spinn i Siljan denna helg, så visst är detta ett väldigt bra fiskevatten.

Det var med lite vemod jag trailade upp båten denna dag, men samtidigt var det precis som att sjön hälsade mig varmt välkommen tillbaka nästa år med en fantastisk vy!

Till helgen avgörs finalen i The Big5 Höstabborren i Västervik, en brutal kamp väntar!

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide