Kanonfiske på blankisen!

Ismetesäsongen har rivstartat. Det har varit fantastiskt kul fiske med många fäll och en del fina gäddor.

Jag tycker just fisket på den första isen är roligast när det gäller ismete. När man spinnfiskar långt in på hösten har man oftast bra koll på vart betesfisken håller till. Jag upplever att dessa ställen även är riktigt bra ställen att ismeta på när den första isen lägger sig. Just nu ligger det fiskbar is på de mindre sjöarna här i falutrakten. Jag brukar ismeta djupkanter och djuphålor där jag vet att betesfisken stått innan isen lagt.

När sedan de större sjöarna lägger handlar det också om att hitta strukturer men att lägga ismete pass helt pelagiskt kan också var nyckeln till att komma kontakt med dom riktigt stora gäddorna .

Senaste passet bedrevs på en mindre sjö. Vädret var det bästa tänkbara, sol och blankis. Riktigt fin dag.

Dock började dagen med 4 bommade fäll. Kanske var jag för ivrig fram till spöna då jag upplever att gäddan kan ”spotta” när isen inte är så tjock och den ligger blank. Man skrämmer helt enkelt fisken tror jag.

Femte fället gick det dock bättre. Smög mig fram till spöt och linan lämnade rullen i jämn fart. Greppade Rapala Squall spöt och sen blev det åka av. En arg dam som verkligen bjöd upp till kamp. Men efter en stund kan jag skymta en fin gädda genom den 10cm tjocka blankisen.

En rusning till och jag kan greppa hjälgreppet på en fin 100cm + fisk

Några bilder i det fantastiska ljuset innan hon fick friheten åter.

Det fortsatte nappa på bra och även Martin med familj fick springa på fäll.

Dagens höjdpunkt var när Martins dotter fick dra nytt personligt rekord.

Någon poseringsbild ville hon inte vara med på så den fick jag stå för. Men vilken underbar glädje när hon såg det stora huvudet komma upp ur hålet. Grymt kul! Grattis Hilma till nytt PB!

Det fortsatte nappa på bra fram till 12:30 då fisket dog.

En mycket kul och fin dag på sjön! Hungriga gäddor, grillad korv och varmt kaffe och choklad! Kan man kräva mer!?

Skit fiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids