Ismete och bra pimpelfiske på Rapalabalansen!

Nyligen körde jag vinterns andra isfiske, och bra gick det (speciellt pimpelfisket)! Vi körde ismete efter gädda samt pimpelfiske i snöslasket! Bra med napp blev det, speciellt på Rapalas balanspirkar!

Nyligen körde jag vinterns andra ismete efter gädda, samtidigt som vi pimplade abborre! Vi hade milt väder och en massa snö, och samtidigt vansinnigt mycket vatten som trängt upp på isen pga den tunga blöta snön som låg på isen, så det blev aldrig några förflyttningar för oss, utan vi fiskade nära bilen hela tiden då det var väldigt tungt att gå i slasken med all utrustning.

Ismeteprylarna fick ligga där dom hamnade hela dagen (bortsett från några finjusteringar), och dom gav även smågäddor samt ett gäng missade napp. Även gäddan verkar känna av barometerfallet som vi hade då med mycket snö på gång igen!

Pimpelfisket däremot gick över förväntan trots barometerfallet och att vi inte orkade flytta på oss för mycket, utan där vi va nappade det bra och framförallt fina abborrar! Duktiga polaren Nille (Niclas Wedlund) slog till med den största abborren för dagen med en vertikalpirk, medans jag drog en massa abborre på mina sköna Rapala balanspirkar! Rapala har i väldigt många år tillverkat suveräna balanspirkar, och även den här fiskedagen gick dom hem hos abborren (jag hade faktiskt bättre fiske på balansen än på vertikalpirk)! Ett tips vid balansfiske är att fiska lite ”över” abborren, då dom större verkar gilla att jaga högre upp i vattenlagren!

Sen vill jag återigen passa på att tipsa om Rapalas nya ”ismeteväska” (se bild, jag skrev om denna i mitt förra inlägg också)! Väskan har enl mig två givna användningsområden! Till ismetet såklart, och det ena är transporten av en massa ismetespön tillsammans med annat som faktiskt också får plats i väskan samtidigt, men även som en komplett ”avkrokningsväska”! När vi hade tömt väskan på saker som vi behövde, så laddade vi väskan med tänger, slemhandduk, måttband, våg etc… och när vi hade napp så var det perfekt att ta med väskan då man hade med allt till hålet, samt en ”avkrokningsmatta” samtidigt (dvs insidan av väskan), vilket funkade jättebra – och detta är ett nyttigt och hett tips från mig känner jag!

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt! Välkomna ombord, och ”skitfiske” på er!!

Ps. Kolla gärna in min gamla (men numera nya) hemsida www.fishguide.se som är helt ombyggd, och samtidigt numera helt mobilanpassad! Nu i januari släppte vi den senaste versionen, och för dom som surfar mest på mobilen eller paddan, så är hemsidan numera mobilanpassad! Tack återigen till vännen Niclas ”Nille” Wedlund (www.mcdz.net) som gjort ett kanonjobb med hemsidan! Välkomna till nya hemsidan, och välkommen ombord!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa bilder (oftast bättre fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

 

 

Comments

Kommentarer