Myskarödingar

Helgen spenderades på en sjö med bland annat röding och abborre. Dagen började relativt trögt men efter mkt borrande började abborren hugga ordentligt. Mellan abborrarna högg ibland röding runt kilot vilket blev utmanande drillningar på ett Rapala Möstarspö i modell Balans. Bästa mormyska idag som faktiskt tog 20talet fiskar var VMC tungsten mongo jig i Ultra glow. Ha spolen lätt åtdragen (inte stängd) så fisken kan ta lina om det behövs.

Sufix Ice magic 0,245 Orange följt av 50cm tafs sufix supern21 FC hopknutet med uni-uni knot gör att du enkelt ser försiktiga hugg och samtidigt har en osynlig länk till mormyskan. Ibland lyckas fisken ta betet i munnen utan att det känns, i dessa lägen är det enorm fördel att kunna se när linan drar i sidled, därför väljer jag ex en orange huvudlina.

Nu laddar vi för kommande pimpeltävlingar :)

Skitfiske

Mora Nova 130mm på en skruvdragare är det knappt sportsligt att bränna hål i isen med :)

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson