Runda abborrar

Premiärfiske med mersmak!

Abborrepremär

Idag 31 mars är det Allsvensk premiär i fotboll och man kan undra vilken av abborrar som jag fick skulle passa som årets gemensamma ligafotboll.

Igår så var det dags för årets första pass efter abborre i min favoritsjö och redan på första kastet så small det de på en lite tjockis om på 40 cm och i kast nr två kom årets första kilosfisk 1,41 kg (45 cm) Visst är det en underbar känsla, den magiska elektriska shocken i spöt när abborren suger i sig jiggen och man sätter ett mothugg, en känsla man saknat hela vinter.

Fiskade av en kant

Jag fiskade på en kant som gick från sex till fyra meter, precis utan för ett bälte med gräs. Jag fortsatte nöta på under nån timma med min 7,5 cm stora Storm 360GT Mangroove Minnow i färgen Blue Moon Chartreuse Tail (BMCT) och abborrarna fortsatte att vara på hugget.

 

45 cm abborre

 

 

Byte av taktik

När abborrarna slutade att hugga bytte jag till ett crankbait som under höstfiske blivit lite av en favorit, en abborrefärgad Scatter Rap Glass som är 7 cm. Och nu bestämde jag mig för att sakta köra med elmotorn längs en gräskant och nötte hela tiden precis utanför kanten och det dröjde inte länge innan jag fick ett par 5-7 hektos fiskar. Precis när jag bestämt mig för att kast till sen ska jag byta taktik då högg dagens största abborre, 1,52 kg och var 46 cm lång, en riktig tjockis! När jag fiskar med Scatter Rap Glass så har jag upptäckt att den är mest effektiv när man vevar hem den sakta och  twitchar med mycket små rörelser i med toppen

 

 

Börja om från början

Nu byte jag plats och taktik och gick tillbaka till jiggfisket igen och det dröjde inte länge innan abborrarna attackerade min  Storm 360GT Mangroove Minnow färg Blue Moon Chartreuse Tail (BMCT) Sen följde tre kast som gör att man hela tiden vill fortsätta fiska, tre 45 cm fiskar som var så runda att man skulle kunna tro att de var årets årets Allsvenska ligafotboll.

Runda abborrar

Dagens bästa val av beten

Rapala Scatter Rap Glass och Storm 360GT Mangroove Minnow i färgen Blue Moon Chartreuse Tail (BMCT)

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström