Rippin Rap, favorit i ny storlek och grymma färger

En favoritebete till abborre är Rapalas Rippin Rap. Ett vibrationsbete som som hörs långväga under vattnet och som brukar skrämma liv i den mest trötta abborren. I år har den kommit i en ny storlek, sex cm och dessutom i nya läckra färger. Rippin Rap går att fiskas på många sätt, men jag brukar för det mesta fiska den med höga spölyft, spinnstopp, och sen låt den ”bounca” mot botten veva in slak linan och sen fortsätta så hela kastet. Ett annat sätt som kan vara effektivt är att jigga den vertikalt under båten. Jäkligt effektivt när man ser abborrestimmet på ekolodet och då brukar jag stanna ett par meter ovan stimmet och det brukar inte ta många sekunder innan ett gäng stiger och tar. Jag brukar även använda Ripping Rap med framgång till isfiske. Rapala Rippin Rap är ett mångsidigt bete som jag inte vill vara utan till mitt abborrefiske.

 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström