Varför Söröya?

Söröya är i mina ögon den absoluta dröm platsen för den som älskar havsfiske. Här finns det gott om fisk, stora som små. Här finns också gott om bla Hälleflundra som är kanske en av de mest eftertraktade fiskarna som simmar i det kalla vattnet utanför Sörvaer.

Oavsett storlek blir man alltid glad när de platta fiskarna är på betet.

Självklart så är det en 2 meters Hälle man drömmer om men även fiskar mellan 1-1,5 m är mycket uppskattade.

Hur lyckas man då med sitt hälleflundrafiske?

  1. Använd utrustning av hög kvalité
  2. Fiska gärna 5-10 m över botten
  3. Jigg är otroligt effektivt

Henke med en stabil platta på 141 cm.

Senaste turen upp till Sörvaer Gjestehus gav oss trots ganska tufft väder 6 hälleflundror mellan 80-141 cm vilket jag anser bra med tanke på vädret. Utöver de 6 landade gick givetvis några fiskar segrande ur striden. Man ska ha klart för sig att det kan hugga en fisk som är klart längre än en själv och då inser man hur liten man är här på jorden.

Så varför Söröya? Det är Hälleflundrornas rike!

Mvh Ove

Comments

Kommentarer