Fullfart på första gösturen!

Igår var det dags för årets första trollingtur med siktet inställt efter gös. Fiskarna på hemmavatten har lekt klart nu, så nu var det läge. Andreas och jag riggade spöna med Rapala Scatter Husky 13 cm i lite olika färger. Till ytspöna använde vi spöparavaner med 35 meter släpp till Wobblern. Några viktade vi med 30 gr sänke 10 meter före draget. Det blev fullt race redan när vi började släppa ut spöna, gösarna var på bästa humör och tog både i ytan och på djupriggen. Även gäddorna blandade in sig i jakten och nappade bra. Det som fungerade bäst var att svänga mycket med båten, gör man så får betet en oregelbunden och attraherande gång, det kan inte gösarna motstå. Vi riggade även djupriggen med bananer. Det betet som fungerade bäst var Rapala Scatter Rap 13 cm i färg SSH.

Nu börjar en härlig tid med ytjagande sommargösar. Trevlig fiskehelg Henrik.

Comments

Kommentarer