Äntligen knäcktes nöten i sjön

Efter flera försök har det äntligen gått upp ett ljus i jakten på de större abborrarna, iaf i mina mått mätt. Med stor abborre menar jag riktat fiske mot 50cm. Självklar är ordet stor beroende på sjö och egna erfarenheter osv, men nu har jag givit mig på att ta en 50+ och det verkar vara svårt. Kanske därför utmaningen lockar. Det blir många försök i olika sjöar för att hitta ett vatten med rimlig chans.

Just denna sjö har jag haft stark tro på men misslyckats flera gånger. Men äntligen ! Efter 7h sökande och nötande denna dag fann vi platsen för dem stora.

Här stod stora gäddor och abborrar med gott självförtroende. Kastet går intill en friliggande vass, kusinen kastar samtidigt och har ett rejält påslag av en dryg meters gädda. Jag låter min Storm 360gt searchbait 9cm dingla till botten på 3m djup, vevar in 2m och låter den sjunka, med fingret på klingan av mitt Zodias spö känner jag att betet blir viktlöst innan den borde tagit i botten och gör mothugg. Genast fräser det ut lina och jag undrar om det är en gädda, ganska omgående förstår jag att fisken är alldeles för kort för att vara gädda. Det blir en bra kamp med en otroligt stark abborre på ca47cm. Vi har inte mkt fisketid kvar denna dag men prutar lite på sömnen innan jobbet och krokar i 2 till i minst samma storlek ,men dessa går tyvärr lös. Alla hugg var på searchbaiten i färgerna true blue och medic.

Nu väntar fler turer till denna sjö för att spräcka 50cm målet.

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson