Fånga dom stora gösarna på natten!

Nu är det riktigt bra gösfiske på nätterna. Jag och fiskekompisen Andreas Jakobsson har lagt några göspass nattetid. När jag fiskar i mörkret, så drar jag ner på farten och använder stora beten som går ytligt. Fart runt 1-1,3 knop är gångbart. På bilden Andreas med en stor gös som tog en Rapala Orginal 18 cm i färgen FT fiskad i sakta fart.När jag fiskar gös använder jag Sufix invisiline fluocarbon 0,40 mm till tafs. Den linan ger wobblern en bättre gång än en tradionell ståltafs, sen är tafsen osynlig för fiskarna i vattnet.En stor gädda gav sig in i leken med luftsprång och rusningar.Det är ett rogivande fiske att smyga fram med båten på nätterna, när dom flesta ligger hemma och sover. Det blir lätt beroendeframkallande när fina gösar hugger. Göshälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren