Emil fångade gigantisk Hälleflundra 230cm!

Igår riktade båtarna in sig på Hälleflundra här på Vaeröy. Fiskekompisen Emil Thelin från Smedjebacken landade en riktig drömfisk. Texten nedan Emils egna ord om fångsten.09:30 lämnade vi hamnen på Väröy och siktet var inställd på flundra. Efter 2 timmars fiske och bara småfiskar upp i båten så vevade jag upp betesfisk från botten. Ca 20 meter upp kände jag att något nafsade, jag stannade upp och sänkte sakta spötoppen och gjorde mothugg…. några sekunder senare stod fisken på 50 meter. Nu började kampen, båten drev ut mot 90 meter och fisken var som mest nere på 70 meters djup. Efter 1h lämnade flundran botten på riktigt och jag gav inte fisken en millimeter. Efter 1 h och 20 minuter så var den landad efter fantastik hjälp i båten av Thomas (som både körde båten och krokade), Patrik som tailade och supporter och Lasse som supportade och filmade. Fisken mätte hela 230 cm.Ett stort grattis Emil till drömfisken. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer