Lågtrycksaborrar på stand up!

Jag har haft fint abborrefiske i sommar på grunda partier i sjöar på både 360gt searchbait och shadowraps. Under det senaste passet på abborre märkte jag snabbt att dem inte var på grunda partier eller i gräset utan hade glidit ut på 6-8m djup på sand och stenbotten. Lufttrycket var dessutom kraftigt sjunkande, vilket sällan betyder mängdfiske för mig.

Efter mkt taktikbyte hittade jag dagens recept. Largo Shad 7,5cm i färgerna AGL och BMCT tacklade på Storm So-run stand up i 7 och 10g i storlek 2/0.

Dessa fiskade jag på följande vis.

Långt kast, vänta tills betet sjunkit till botten. Ca0,7m spölyft, låt sjunka till botten igen med kontakt och invevning. Anledningen till just 0,7m är att min Shimano citica 201 tar in ca 0,7m på varje vevtag.

Just denna dag behagade abborren att plocka upp jiggen från botten, annars är det väldigt vanligt att hugget kommer i droppet.

Riktigt trevlig fiskemetod !

So-run stand up står på botten likadant som på ena bilden, vilket underlättar för abborren att suga i sig det imiterade spigget som nyper föda efter botten.

Mvh Ingemar Olsson

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson