Slutsummering Vaeröyresan!

I förra veckan var jag och ett kompisgäng på den lilla ön Vaeröy utanför sydspetsen på Lofoten. 20 st fiskare både från Sverige och Norge var med på resan i år. Jag fiskade med Christer Lindgren (farsan) samt Roger Larsson från Örebro. Roger fick en fin Hälleflundra redan andra fiskedagen 154cm. Den blev den största i våran båt på resan.Farsan drog även han en fin flundra på 135cmJag fick nöja mig med en på 118cmTorskfisket var också riktigt bra med fina fiskar, dom jagade på djupkanterna utanför grunden norr om ön, där stora mängder med makrill och mindre sejar samlats. Storms Wildeye Giant Jigging Shad i skarpa färger fungerade bra,i stimmen något som stack ut från mängden.Tomas Larsson från Valbo drog resans största torsk ca 22kg.Tomas fick även en fin Marulk, dom är inte så vanliga här.Men resans största bedrift stog Emil Thelin från Smedjebacken för. Han drog upp en Hälleflundra på hela 230cm vikt ca 170 kg enligt tabell. Stort grattis till en drömfisk.Tack alla inblandade för en trevlig resa,jag ser redan framemot nästa. Havsfiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer