Heta custom färger! Peto & Otus i nya kläder!

Redan i dom första kasten kom hugget! ”Match the hatch” som är uppe på tapeterna i fiskets Sverige fungerar klockrent.

 

Gäddan som lurade gäddan!

Regndropparna kluckar svagt utanför fönstret. På bilens motorhuv bildas små pärlor som snabbt rinner av gårdens vaxning. I hallen står väskan packad och högst upp ligger ett par paket med nya beten. Eller snarare redan väldigt beprövade beten men i nya färger.
Rapalas gäddräpare X-Rap Peto och X-Rap Otus har just fått ett par riktigt sjysta custom färger.
Idag är det Lördag. hela dagen faktiskt. Den grå himlen sträcker sig så långt jag kan se. Rätt trist faktiskt. Men idag står gäddfiske på menyn och det underlättar. Men området vi rör oss i håller även väldigt mycket abborre så förhoppningsvis blir det några fina randiga krigare också, men det berättar jag mer i kommande inlägg. längst bak i båten står två underliga figurer. EG och Jonatan! Båda är nära vänner. Ni vet sådana där okomplicerade människor som alltid ställer upp. Vi skrattar och pratar om fiskehändelser som vart under sommaren.Vattnet ligger blankt när vi sjösätter.
En frisk bris sköljer över vassdungen. Jag har precis riggat ett av spöna.
I handen skimrar ett grönt ljus. gäddliknande ljus.. Det är nya färgen Live Pike till både Peto och Otus. En iögonfallande färg som kommer leverera, det är sen förr!
Det blinkar till i aktern och det elektroniska ankaret sätter sig fast i botten. Fisket har förändrats och det modernt. Ekoloden som numera tittar framåt och bakåt, upp och ner sitter monterade lite varstans. Hur man anpassar sig till utveckling är högst personlig. Men det ligger i tiden och vi står mitt i den.
Den tvinnande linan viner genom luften. Precis där i vassgluggen landar min Peto. Genast suger det tag i betet. -Gräs, Jäklar också det som var ett sånt bra kast haha.
Jag sliter loss lite gräs från krokarna och kikar lite på den nya färgen. Grön, gul med vitt i buken. Det ser verkligen ut som en gädda. Och vi vet ju alla vilka kannibaler vi har att göra med där under ytan.
Nästa kast ligger lite snett ut från vassgluggen. vevar på ett par tag och gör ett snabbt spinnstopp. PANG! –Japp där satt hon boys! Rätt hygglig faktiskt. Urstark är hon också haha. 
Håven åker fram för att säkerställa landningen inför några fina kort! Vi lär ju få visa dom coola nya färgerna. Vattnet känns ovanligt kallt. Jag sänker ner handen och greppar tag under gälarna. Den pigga fröken vill inte alls vara med och leka och risporna längs den knutna näven är ett faktum. -Vi får skynda oss, så får hon simma tillbaka.
X-Rap Peto i den nya Custom färgen ”Live Pike” i gapet på en arg gädda!

Svar på tal!

-Åh där simmar hon tillbaka.

Härligt, Klockan har precis slagit lunch. Ett regnväder har precis passera och vad passar bättre med lite varm mat i magen. Ljudet från lågorna i gasolbrännaren ökar i takt med byvindarna slår mot båten. Nu kokar vattnet. Idag blir det Thai-kyckling gryta. Det kommer passa bra.

Backlund som idag kör på ett snabbare val av föda har precis tagit sista tugga smörgåsen. –Du jag lånar ditt spö en sekund eller två. 

Peton viner återigen genom luften. Men den här gången tar det några kast. Men där! precis intill åsen av den gröna naten smäller det. –ouff! vilket hugg! 

Gäddan är lite mindre än den förra men galet aggressiva är dom. Och nu börjar gäddfisket sakta klia ännu mer i fingrarna. Vi går mot höst. Rönnbären har slagit på vissa av träden. Vi närmar oss en tid där många gäddfiskare lägger enormt mycket tid och energi på vattnet. Älvar, sjöar och innersta vikarna i skärgården. Alla har vi vårat favorit fiske på hösten….

 

Plast möter gummi!

För er som inte är bekanta med dom här betena så kan jag kort förklara egenskaperna med dom. X-Rap Peto och X-Rap Otus är hybridbeten från Rapala. Främre delen av kroppen är gjord i ABS plast. Medans Paddeln eller Tailen är i gummi. Petos paddel är livligt kickande medans Otus tail nästan dansar i vattnet. Jag kan fiska dom snabbt eller långsamt. Mångsidigheten är en stor fördel. Rassel, utbytbara paddlar/tailar och en färgkarta som är riktigt fräck.

X-Rap Peto har snabbt blivit en favorit på tävlingar för att snabbt söka av områden. Medan Otus är för mig personligen, betet jag hänger på när jag vill fiska bland dom stora stimmen av betesfisk. Och ge betet så mycket tid som möjligt i ”strikezone”

Och nu finns alltså båda betena i två coola custom färger. Live Pike och Live Zander! ”Ett måste i lådan till höstens fiske

Comments

Kommentarer

Om Jonatan Nellfors