Blixtvisit på Kvalöya

I slutet på september gjorde jag ett snabbt besök på Kvalöya strax väster om Tromsö. En liten minisemester på Lauklines fiskecamp där själva syftet var att kolla in miljöerna och stifta bekantskap med detta vackra område i Norge. Vi bjöds på starka höstfärger på ön och lugna vindar på havet. Första dagen försökte vi få kontakt med havets stora plattfiskar dock med klent resultat. En hälleflundra drar man inte på beställning men när man väl krokar en så är belöningen hundraprocentig.

Andra dagen siktade vi in oss på de mindre plattfiskarna. Rödspätta och sandskädda hög flitigast på våra räkor. Detta är ett fruktansvärt roligt fiske med action hela tiden. På lätta utrustning kämpar dessa ”plattisar” riktigt hårt. Valet av utrustning var ett Force Master spö och en Exage rulle från Shimano med lina från Sufix.

Har man turen att kroka en stor Rödspätta böjer sig spöt ordentligt.

Härliga prickar på dessa fantastiska fiskar från Kvalöya.

Tim visar upp en av många fiskar som fick syna insidan av båten denna fantastiska höstdag. Tyvärr han vi inte komma ut på havet något mer denna resa men jag är oerhört imponerad av både fiskecampen Lauklines och dess omgivning. Längtar redan tillbaks och kanske kan man hitta en lucka i vår för att testa Skrei fisket utanför ön?

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer