Två supersize gösar 9.15 kg i topp ibland isflaken

Detta var en fisketur från i lördags i det fina vädret , jag tappade en riktigt stor gös nästan direkt när jag kom ut på sjön innan det mörknade . En halvtimme senare lyckades jag få en fin fin gös på strax över 90 cm i fin kondis sen var det dött ett par timmar innan jag hittade ett fint eko igen som jag fiskade på ett bra tag innan den högg ,upp kom sen en fin gös på 9,15 kg och 95 cm . Nu hade sjön lagt sig spegelblank och isen fryst till lite över allt och jag hade ca 3 km att trampa bland isflaken med kajaken så det var lite jobbigt i mellanåt så det gäller att tänka sig för när man ger sig ut på sjön denna årstid så man inte blir infrusen på vattnet. Fisken gick väldigt högt upp o vattnet denna kväll och stora beten var bäst . En bra flourcarbon lina jag använder är sufix super21 FC den är betydligt mjukare än andra flourcarbon linor jag använt och det gillar jag, och vmc trekrok 7547 nr4 är den krok jag använder mest till mitt fiske .

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander