Vättern en sjö i värdsklass !

Igår söndag fiskade jag och min far Christer Lindgren på Vättern. Vi var på plats vid hamnen 07,30 och möttes av ett fint väder med lugna vindar och en sol som skymtade bland molnen. Spöna riggade jag med lite olika wobbler Rapala Scatter Minnow 11cm, några små X Rap samt Scatter countdown 7cm. När jag fiskar på Vättern använder jag alltid en tunnare fluocarbontafs, Sufix 0,30 mm brukar vara lagom till dom små wobblerna, då får betet en bättre gång, sen ser inte fiskarna tafsen lika lätt i det klara vattnet. Dagens första fisk drillade farsan upp en öring som tog ytligt.Vi hittade en fläck med mycket betesfisk, och bågar på ekolodet. Där började vi snurra, det gav resultat fina rödingar nappade både på djupriggen och ytligt.Straxt innan hemfärd när det började skymma ute nöp det i en bättre fisk på djupriggen, en argsint öring hade fattat tycke för en Scatter Minnow 11cm i färgen (B) Vi fiskade en stund till i mörkret, när vi började riva spöna fick vi ett klockrent dubbelhugg ytligt. Den ena fick vi upp en till fin öring,som tog på en Scatter countdown 7cm i färgen (Alb) den andra släppte alldeles bakom båten.Oftast slutar man fisket på Vättern för tidigt,testa fiska en stund i mörkret, är man på rätt ställe ger det resultat. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren