Tänk vad ett dött bilbatteri kan leda till

Eftersom vi var ute vid stugan och barnen skulle till skolan så ringde klockan tidigt i morse. Upp och ge barnen frukost och packa med skolböckerna och ut till bilen och iväg.

Trodde jag ja!

Tydligen var bilen inte på humör då batteriet laddat ur. Gör ett halvtaskigt stressat försök med startkablar från batteriet till elmotorn men tydligen var startkablarna allt annat än hela. Barnen hade redan hunnit ner till svärföräldrarna och frågat om vi fick ta deras bil istället.

Så blev det! Iväg på tok för sena. Men väl framme i Falun visade det sig att vi hunnit i tid. Sedan var det bara för mig att åka hem och hämta batteriladdaren och åka tillbaka till stugan och försöka få igång bilen.

Sagt och gjort. Efter en timmes laddning startade bilen. När den väl startade tänkte jag att nu kan jag lika gärna åka en sväng och låta batteriet ladda upp när jag hade bilen igång. Så fick det bli.

I bilen låg även mina abborrspön. Nu får man ju inte vara dum tänkte jag. Nu finns chansen för lite landfiske. Jag åkte runt några sjöar innan jag hittade ett ställe som såg fint och stenigt ut. Plockade med mig håv och ett abborrspö som hade en färdigriggad Storm 360GT Largo Shad på i färgen HOM.

Den fick det bli!

Går ner längs sjökanten och drar iväg några kast. Känner hur jiggen studsar över stenar längs botten och djupet känns också ok. Låter jiggen sakta studsa längs botten.

När jag kommit halvvägs in med tredje kastet ”smackar” det på rejält.

-”kul att det nappar men det känns för bra för att vara abborre ” hinner jag tänka innan en grymt fin abborre bryter ytan ett par meter ut från land där jag står.

Pulsen stiger och benen börjar kannas ostadiga. Måtte detta gå vägen!

In bland stenarna och YES!

Jag lyckas greppa tumgreppet på den.

Vilken fisk!

Som tur är har jag plockat med mig håven. Jag lägger abborren där och springer till bilen där kamera, måttband och våg finns.

Lyckan är total!

Abborren väger 1,52kg och är 49cm lång. Vilken fisk!

Lägger ner fisken i håven igen och ställer iordning kameran. Nu måste jag försöka få några bilder på denna granna fisk.

Vilken fisk!

Sedan var det dags för det bästa av allt. Att se denna vackra skapelse få friheten åter.

Hoppas vi ses igen!

Dagen var räddad. Det blir en fisk till, en gädda.

Tänk om den där hade varit en abborre då hade jag gråtit av lycka!

Tänk vad ett urladdat bilbatteri kan leda till. Ni som känner mig vet att jag gillar det enkla fisket och att få denna fina fisk från land gör mig väldigt glad. Fantastiskt kul!

Ta hand om varann gott folk!

Ut och jaga drömfiskarna och njut längs vägen!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids