Rapala Scatter Rap Taildancer,levererar Stora Laxar.

På dom senaste turerna på Vänern har det blivit fina fiskar. När jag fiskar lax och öring på våren letar jag alltid efter ett område med varmare vatten. Betesfisken gillar dom fläckarna, vilket drar till sig jagande rovfiskar. Igår hittade vi ett område där vattnet var ca 1 grad varmare en omgivningen.Där var det stora stim på ekolodet med fina bågar runt dom.Det dröjde inte länge förens ett djupriggspö löste ut och en argsint lax hoppade rakt upp, med en lång rusning efter. En stor vild lax krokades snabbt av vid båtkanten, dom måste man vara rädd om. Efter en stunds snurrande i fläcken, löste ett ytspö ut, Tekota rullen morrade ilsket och singnalerade stor fisk. En vänerlax i toppkondition hade huggit på en Scatter Taildancer i färgen BFL. Taildancern går oregelbundet i vattnet, vandrar fram o tillbaka, vilket verkar attrahera dom blanka till hugg, den gången på Wobblern märker ut sig i betesstimmen med fisk,vilket gör rovfiskarna nyfikna. Gången innan fick vi ochså en fin lax på färgen GTU.Lax hälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren