Stor gös på 9,38 kg fångad på nattligt spinnfiske med Rapala x-rap peto 20 cm

Detta är dag ett från ett två dagars fiskepass från helgen. Jag tänkte prova lite spinnfiske denna natt efter gös. Det fanns en hel del mindre gösar lite överallt i sjön högt upp i vattenmassorna ,så jag stannade på en fläck som det var en hel del gös på pelagiskt ca 4/5 meter ner i vattnet där det var ca 15 meter djupt. Efter lite trixande med livescopen så fick jag in några gösar i ekolodskonen och det var en härlig känsla när man såg gösen följa med jiggen några meter innan den högg, det blev en aha upplevelse direkt, efter att jag fått upp ca8 st gösar mellan 1 och 2 kg så trampade jag vidare med kajaken. Efter nån timme så fick jag se en riktigt fin gös ca 4 meter ner i vattnet där det var ca 20 meter djupt. Fullmåne och vindstilla så jag tänkte ska jag testa att spinnfiska på den och efter 4 kast på gösen så får jag se en reaktion på den och den följer med betet några meter , då gör jag ett spinnstopp och gösen gör ett brutalt hugg mot min rapala x-rap peto 20 cm som jag bytt till, och efter en härlig fight kommer min största spinnfiskade gös upp en gös på 95 cm och 9,38 kg en otrolig känsla. Sen började det att blåsa upp så jag vertikalade en stund och fick en fin 91 cm gös som avslutning på en lyckad natt.

Comments

Kommentarer

Om Tommy Blomander