Back to Basic

Ibland måste man bara ta ett steg bakåt, njuta av livet och givetvis fiska. Det har varit en stressig period med mycket fiske på de stora sjöarna. Det är ingen hemlighet att mitt egna fiske har fått hamna rejält i andra hand. Så för att få koppla av en stund har jag tagit med mig en bit gammalt bröd och traskat ner till lilla ån hemma i byn. Här simmar färnorna runt bland vass och gräsbälten. De brukar ofta gilla en bit bröd om det så bjuds.

Att fiska färna med flytande bröd är en av de häftigast upplevelserna man kan bjudas på som sportfiskare. Stora fiskar på lätt utrustning utan någon som helst påverkan av flöten, sänken eller annan krimskrams. Det blir inte bättre än så här!

Färnan är en mycket uppskattad sportfisk.
Färnan har en rejäl mun, så snåla inte på brödbitarnas storlek.
Landa gärna fisken med tumgrepp och ha support på magen med andra handen.

För er som bor runt vattendrag med färna är mitt tips att prova att fiska efter dessa fantastiska fiskar för det är ett enkelt och mycket rogivande fiske som kräver minimal utrustning. Det är helt enkelt hur kul som helst.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer