X-Rap Haku ”Papegoj” Sticker ut i mängden!

Dom mörka molnen hopar sig på himlen och tunga regndroppar slår mot relingen. Mellan dom höga vågtopparna skymtas ett färggrant bete! Det är då det händer….

Impulsiva fiskepass!

Jag kikar ut genom köksfönstret denna morgon och är inte speciellt sugen på fiske idag! Tro det eller ej. Veckan har känts lång och det var ett tag sen som fisket gav ifrån sig nån vettig fisk. ja, förutom en hel drös med små arga hanar som har vart väldigt på gång senaste tiden. Vi är nånstans i maj och den böljande värmen har inte riktigt slagit till än.

I ändra ändan av luren hörs konversationen mellan mig och Christan. Det är alldeles för länge sen vi tog ett fiske pass ihop. Även om vädret inte var tilltalande så bestämde vi hastigt att försöka ta oss ut några timmar. Vi fiskar relativt grund och dalande lerkanter mot djupare vatten är fyllda i betesfisk. Ett perfekt tillfälle för att köra lite Jerkbait. Dels i den grunda vegetationen men även smått pelagiskt över djupkanterna.

En hungrig efterleksgädda som klippte en X-Rap Haku över 4 meters djup!

Ovanliga färgval och ”bättre” fisk!

I beteslådan ligger ett urval av färger i X-Rap Haku. Jag är och har nog förespråkat naturliga färger under väldigt lång tid. Helt ärligt så är det väldigt sällan som en utstickande färg får mycket tid i vattnet. Men idag skulle jag få äta upp mössan. Eller, ja kepsen. Dom få gångerna som jag faktiskt kör ”skrikiga färger, likt Haku´s Papegoj färg BRPT så är det oftast under väldigt soliga och stilla förhållanden. På nått vis har det alltid funkat. Just skrikiga färger har alltid fungerat i vissa delar av dessa vatten. Idag trotsa jag mig själv i rådande väderlek och häktade på just Papegojen!

Det dröjer inte länge först ett par mindre fiskar med en topp kring 75-80 cm har krokats av! -Den funkar ju även i detta väder! Min egna förvåning är rätt övertygande. Vi glider ner mot ytterligare en djupare kant och vädret har nu tilltagit ytterligare ett snäpp. Ekolodet visar 4-5 meter. vinden biter på och jag fryser faktiskt lite.

Kastet landar rätt långt bort och med sakta vevande rörelser tar jag hem betet. Jag kör ganska långa vevstopp längst ut i ”glidet” på gången och där och då smäller det! En bättre gädda strax över metern har gjort beslag på min Papegoj Haku!

Haku! ”Jerken” ”glidern” & Fiskfångarn!

Vi närmar oss sommaren och X-Rap Haku har etablerar sig våra allra flesta sportfiskebutiker runt om i landet. Många sportfiskare har även inhandlat och fiskat sina Haku´s. Många med goda resuméer och andra med en viss skepsis. Även om vi Proguides representerar betena och utrustningen i sig så måste det finnas en genuinitet i sakerna vi presenterar. Och X-Rap Haku är faktiskt ett av dom genuiniteterna. Det har vart ett utstickande bete för mig under det gångna året och som gett mig mycket fisk i båten. Såväl på tävling som dom impulsiva passen.

Hur fiskar jag helst min Haku?

Den metoden som för mig har fungerat överlägset under året är helt klart en ”mjukare” och mer vevande approach. Det går alldeles utmärkt att fiska betet lite mer aggressivt och man får väldigt hårda, knyckande och en kortare sida-sida gång. Men själv föredrar jag ett längre utkast (om vegetationen) tillåter det. Och med långsammare invevning och mjukare spöföring så kommer X-Rap Haku glida långt ut åt sidorna. Längst ut i glidet så gör jag ett längre stopp och låter betet hänga en sekund. För att sakta fortsätta proceduren. I många fall kommer hugget i stoppet där betet är som längst ut i ut svepningen. På Normarks hemsida hittar ni mer information om betet i sig. Dess unika stinger-system med releaseriggen och krokarna från VCM. => Här

Ytterligare en fin gädda över 100cm landades denna dag!

Den värsta vinden och regnet har sakta börjat ge med sig. Luften blir kvav och vattnet lägger sig platt. Ett näst intill identiskt kasst som gav den förra gäddan landar i vattnet. Ett par vev tag och ett längre stopp så smäller det igen.

Först lurade jag faktiskt på om det var samma gädda som fortfarande var hungrig. Men även om dom var lika så var nästa exemplar lite tjockare än sin föregångare. Men även denna fisk strax över metern. Slut summering av dagen är att ett flertal fina gäddor fick syna båten. En riktigt trevlig dag på vattnet med några återhämtade timmar av samtal med en fiskekompis!

Jag känner mig självsäker med X-Rap Haku på vattnet. Ett bete som absolut fyller sin funktion och mer därtill. Ta dig tiden och knata ut till ditt vatten. Kasta några kortare kast och lär känna betet. Hur simmar det när du vevar snabbt?, långsamt, När du knycker med spöt? Du kommer garanterat hitta en metod som du succesivt kommer känna dig självsäker och nöjd med. Fisken kommer garanterat när du ger ett betet den tiden det förtjänar!

Har ni frågor eller funderingar så finns det en hög med duktiga Proguides som garanterat är villiga att svara på era tankar.

Mig själv hittar ni på Facebook (Nellfors Jonatan) eller Instagram på @nellfors

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Jonatan Nellfors