Make Your Own Luck

En flällresa är till ända som varken Jag eller Jesper kommer att glömma. Extrema förhållanden, men med motivation, svett och erfarenhet tog vi oss till en fjällsjö med stora rödingar och kristallklart vatten. Snöstorm, regn och växlande nordliga vindar följt av kallgrader gjorde inget enkelt. Fisk fisk vi trots allt. Jesper drog ohotat flest fiskar medan jag låg i tältet med ryggproblem efter den hårda resan upp.

När Jesper går upp i falsett och säger att det är en gris i hålet fick ryggontet plötsligt att kännas bättre! Vi fiskade med nyheter från 13fishing som kommer släppas till nästa säsong, detta bete släppte jag ner halvvägs till botten och rödingen gick genast till attack. Jag ser inte om hela betet är i munnen då rödingen hann ”ur bild”, men Jesper såg den inhalera i sitt hål. Jag sätter kroken stenhårt och efter detta kom en lång spännande fajt. Spöt och rullen som också är från 13fishing fick smaka på motstånd innan rödingen tillslut ville ge sig. En fantastiskt fin röding fick hamna på bild! Snacka om räddningen efter allt slit!

Det är precis det här 13fishing handlar om. ”Make your own luck”!

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson