Churro party!

Äntligen kom sommaren och med sommaren kommer abborrfiske. I veckan var jag ut och prövade lyckan, men det började trevande.

Det verkade som att abborren inte riktigt ville vara med och leka denna dag. Jag testade det mesta, när jag till slut gick ut lite djupare på 8-10meter och sökte fisken. Plötsligt fick jag syn på ett stim med löjja på ekolodsskärmen. Åkte runt området och det såg ut att stå några predatorer i området. Jag ankrade och kastade ut min Churro Paddle Tail. Det dröjde inte många kast innan första abborren högg. Det skulle visa sig bli starten på ett riktigt race!

Riktigt fränt hur täckningen varierade på dessa trots att dom simmade i samma stim och sjö. Fina starka fiskar.

Efter några snabba kort fortsatte racet, abborre efter abborre ville vara med på Churrokalaset. Stenhårda hugg och starka fiskar. Bara passa på att njuta.

Två till över 40cm.

Storleken på fisken var mellan 30-43cm så bra snitt. Jag vet inte riktigt hur många det blev till slut men fantastiskt kul hade jag. 8 fiskar över 40cm blev det ialfall och en hel hög mellan 30-40cm.

Churro Paddle Tail börjar bli en ny favorit hos mig. Churro Paddle Tail är som du hör på namnet utformad som en Churro.

Jiggen har salt i buken så den håller sig på rätt köl och abborren verkar verkligen gilla den ganska lugna gången. Ett riktigt bra bete för abborre helt enkelt.

Färgen Beer Batter har funkat grymt bra!

Underbara fiskar!

Till detta fiske fiskade jag med ett Omen Black 5-20g Haspelspö. Grymt trevligt och lätt spö för jiggfisket. Har även modellen 15-40g till lite större jiggar och tyngre skallar. Riktigt nöjd med dessa spön!

En lite småseg fisketur slutade med galet kul fiske. Kan lova att mungiporna satt högt uppe på mig i båten påväg in till rampen.

Ut och fiska abborre gott folk!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids