1:a ”Borre” passet

Ååå vips var sommaren på besök. Solen i zenit och 25 C i skuggan. Abborrefisket har varit vilandes sedan senhösten och nu kändes det som det verkligen var dags att prova på det igen. Något ringrostig bar det iväg till en lokal sjö med ett bra bestånd av abborre. Redan när vi rampade i båten såg vi de första randiga fiskarna precis inne vid vasskanten. Allt kändes perfekt och kastandet kunde börja.

41cm randig krigare.

Kast, efter kast, efter kasst och inget händer. Vi testar jigg, spinnare och vobbler. Men det verkar vara omöjligt att få abborren att öppna käften denna underbara dag. I ren frustration börjar jag tok ”jerka” hem en Shadow Rap Shad Deep. I andra kastet kommer två hyggliga abborrar utsimmandes ur vassen. Jag pausar och ena fisken smäller på stenhårt. Efter en kort men intensiv fight landar jag årets första sommarabborre.

Shadow Rap Shad Deep i färgen RT.

Kastandet fortsätter febrilt men det är duktigt svårt att få någon reaktion hos fisken. Vi byter ställe, på ställe, på ställe, på ställe och ”tjong” en rejäl abborre har huggit på Shadow Rap:en. Efter massa knyckande och bökande vid båten kunde årets första +40cm håvas. Något förvånad men ändå glad kan jag konstatera att ”jerka” Shadow Rap kan rädda dagen med råge.

Det blev inga mer fiskar denna dag trots beten- och platsbyten i mängder. Men nästa pass då djäv…

Skitfiske på er.

/Ove

Comments

Kommentarer