Gösarna nappade bra på Vänern!

I söndags var det dags för årets första, fiskepass med siktet inställt efter ytligt jagande gösar. Jag och Farsan styrde båten mot ett område, där vi haft bra fiske genom åren. Spöna riggade jag med Rapala Scatter Rap Husky 13cm och Rapala Orginal f18cm i skarpa färger, det brukar vara gångbart i det grumliga vattnet som är nu. Väl på plats signalerade, måsarna att det var jakt under ytan, Måsdyk är ett av dom säkraste korten att hitta jagande rovfiskar. Jag släppte ut wobblerna 35 meter, helt ytligt fiskande. Det tog inte många minuter innan Farsan drillade in dagens första gös.

Vi började snurra på fläcken där första fisken nappade, ganska snabbt tog nästa gös.

Huggen duggade tätt, riktig roligt fiske med gösar som jagar helt ytligt. Dagens bästa bete Var Rapala Husky Scatter Rap 13cm i färgen FFHC även kallad (Citronen)

Men även Orginal f18 i färgen FT gav fina fiskar.

Nu runt midsommar är det en riktig högtid för gösfisket, när dom äter upp sig efter leken. Så passa på att åka ut och testa ett roligt fiske, som är lättvindigt att bedriva. Göshälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren