PB på gös

Under det senaste året har jag satsat mycket på spinnfiske efter gös som jag bla skrivit om tidigare. Läs förra inlägget här ”Magiskt fiske efter åska. Nu börjar det jag lärt mig under senaste året ge resultat och jag skönjer ett mönster hur jag ska leta fisk, vilken typ av botten, bottendjup, vilka fiskar som det är värt att lägga tid på och vilken tid på dygnet.

Magiskt gösfisket.

Den senaste veckan runt midsommar har fiske varit utöver det vanliga, rent ut sagt magiskt. Jag har fått många riktigt fina gösar i båten och de flesta är i storleksklass 75-85 cm. Så jag bjöd med min gamla vän och vapendragare Jonas Svensson som varit nyfiken och ville se och lära hur jag gör när jag prickspinner efter gös i frivattnet.

Hugg direkt!

Vi kom inte många meter utanför rampen innan vi såg första gösen på ekolodet. Jonas kastade några gånger på fisken som vi såg på lodet i frivattnet och när betet passerade perfekt strax ovanför så steg fisken och svalde jiggen.         Det kan ta ett tag innan man hittar tekniken med rätt längd  på kasten och hur jiggen ska sjunka för att den ska hamna perfekt så det kan hända att man sitter och blir lite frustrerad när man ser att kompisen inte hittar riktigt rätt.

Lite senare på kvällen hade Jonas börjat få in tekniken och han satt och på nötte flera kast på ett fint eko som inte vill ta vad han är se och jag frågade snällt om jag fick testa på samma fisk.
Smaaaaacck! på första försöket och klingan på mitt 13Fishing Fate V3 15-40 gram bugade sig djupt vid mothugget. NYTT PB!! Tack Jonas att du lät mig kasta på den fisken:)


Nytt PB
Längd: 88 cm
Vikt 7,1 kg

Nytt PB 88 CM 7,1 KG

Några bilder från senaste turen


Jag fiskar med:

Vi fiskade blandat med Rapala Otus och Peto men även ett gammalt favoritbete som inte finns kvar på marknaden Storm 360 Searchbait 14 cm (än en gång köp den om ni hittar den i någon realåda i nån butik)

  1. Rapala Otus 17 cm. Ett hybridbete med curlytail som jag kan fiska riktigt sakta och den får ett härligt häng när den sjunker och vickar förföriskt på tailen. Ofta låter jag den sjunka precis ovanför fisken så att den ser siluetten mot ytan. Ofta kommer hugget precis när fisken ser den och man ska börja veva i den. ROL, BGH och PEL är favoritfärgerna
  2. Rapala Peto 14 cm. Även det den är ett hybribete men med paddeltail. Den brukar jag kasta förbi fisken jag ser låta den sjunka så att jag vevar in ett par meter ovanför den kombinerat med spinnstopp. Om man fiskar betet för nära fisken så brukar i de flesta fallen skygga för betet och gå undan.
    Ett tips: När man blyar Otus och Peto så kan kroken haka upp sig på linan för att undvika det fäst den främre kroken med tunn gummisnodd runt kroppen då hänger den sig inte lika lätt. ROR PCK och TWZ är favoritfärgerna
SpöRulleLina
13 Fishing MUSE BLACK SPINN 74 H 20-80G 13 Fishing CONCEPT TX BC 7.5:1Sufix – 131 G-CORE X13 BRAID LO-VIS GRÖN 0,165MM
FATE V3 HASPEL 71 216CM MH 15-40G 2PCSSufix – 131 G-CORE X13 BRAID LO-VIS GRÖN 0,165MM

Skitfiske

<´))))))><

Stefan Källström

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström