Spännande gösfiske i mörkret

Får ibland man frågan: Varför fiskar du gös när det är mörkt och mitt i natten?

Om man ska se till resultatet så kanske det inte spelar nån roll på dygnet när man fiskar som jag gör och fiskar på pelagiska gösar i frivattnet. Men det är något visst med att varma sommarnätter. Att ligga ute på en spegelblank sjö och kasta efter sjöns vampyrer. Jag tror nog att det är många håller med mig om att det är en av sommarens höjdpunkter. Det är minnen som består och är rätt skönt att ha med sig när kalla mörka vinterdagarna kommer. Sen kan man ju vara hemma på dagarna och bygga på pluspoängen hos familjen för kommande fiskeäventyr.

Nytt vatten, nya lärdomar

För ett par dagar sedan så testade jag ett nytt vatten och jag såg fisken på lodet men de va inte alls intresserade av vad jag än presenterade. Rapalas Peto, Otus, Storm T-Bone och 360 SearchBait tvärnobbades. Så jag bytte taktik och downsizade till 13 Fishing 11 cm lång ”Churro”. Lärdomen blir att även stora gösar gillar mindre beten. Man kan bli lite fundersam på hur de kan uppfattade och se en liten jigg i mörkret. Själv kan man knappt öppna ett beteslås än värre knyta om utan att tända upp båten med alla lampor man har.

Nu blev det annat ljud i skällan, nu började de följa efter och visa intresse för det jag kastade ut framför näsan på gösarna. Jag lyckades få tre riktigt fina gösar varav två va precis under SuperSize. 89 och 89,5 cm kvällen minsta var 80 cm lång. De var dock ganska smala och de två längsta vägde 5,8 resp. 6 kilo.

89,5 cm 6 kg
89 kg 5,8 kg

Spö, rulle och lina som jag använder i mitt fiske:

SpöRulleLina
13 Fishing MUSE BLACK SPINN 74 H 20-80G 13 Fishing CONCEPT TX BC 7.5:1Sufix – 131 G-CORE X13 BRAID LO-VIS GRÖN 0,165MM
FATE V3 HASPEL 71 216CM MH 15-40G 2PCSSufix – 131 G-CORE X13 BRAID LO-VIS GRÖN 0,165MM

Skitfiske <’)))))><

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström