Kanonöring via Storm Tock Minnow, och en kort sammanfattning

Nyss hemkommen från Norrland, och bra gick det! Det blev fiske i 9 olika vatten, och flertalet fina fiskar landade, bla en kanonöring (sista nappet)! Läst min korta sammanfattning av resan, mer fiskerapporter kommer snart! :-)

Nyss hemkommen från Lappland, och bra gick det! Sista kvällen/natten gav en ruskigt fin öring som jag värdesätter mycket högt (se första bilden), och troligen har det inte tagits en så fin öring i detta området på mycket länge! Jag såg den på djupt vatten via mitt lilla 5 tum Helix ekolod, och bytte då till en Storm Tock Minnow jigg (se sista bilden), och pang vilken fight det blev med ett lätt 13 Fishingspö och 0,10 mm Sufixlina! Hopp åt alla håll över älven, men tillslut fick jag den (såååå nöjd)! Extra kul var det då jag fick den på ett udda bete, dvs en jigg på riktat jiggfiske! Storm Tock Minnow är en mycket trevlig jigg, och är tillverkad av ett supermjukt material som får denna jigg att skapa ett verklighets liknande rörelsemönster. Tock Minnow är detaljfärgprintade i de flesta mönster, eller naturtrogna enkelfärger. Betet har den där lilla flärpen som man kan ta bort på stjärtdelen om man vill ändra aktionen på sin jigg. Dessa kan riggas både traditionellt och med offsetkrokar i olika slag. På sista bilden kan man se hur jag klippt bort flärpen då jag fiskade med den! Bortsett från att öringen uppenbarligen gillar den så har jag haft ett jättebra abborrefiske med den på hemmaplan! Wilmers kanadaröding var en annan fisk som vi båda värdesatte mycket högt (bild 2)! Otroligt kul när man siktar på en ny art, och så lyckas man till slut! Stor abborre på Blue Fox spinnare, det var också kul då det blev ett nytt ”spinnare-pb” på 1,420 kg. Jag har många mycket större abborrar, men den här var speciell då det var en riktig Norrlandsabborre! Mycket gädda, öringar, rödingar, abborrar blev det också, men nästa år kör jag nog en storsatsning på ”kanadickerna” tror jag!? Beten som leverera bra har ni på näst sista bilden, och extra kul var att jag med min lilla 5 tum Helix hittade fisken både på djupet och via SI (trolling & spinnfiske), vilket även gav mig min fina nattöring som även blev sista fisk för den här Norrlandsresan! Längtar redan tillbaka, vill gärna ta min första kanadick snart! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och framförallt HÖSTENS (samt vinterns) fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul sida där med en massa sköna bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer